RSS

2K

03 Jun

Salam pada semua teman teman. Hari ini kita akan berbicara     pasal Keyakinan dan Kepercayaan (2K). Tetapi bukannya pasal 2K prospek kepada kita. Tetapi 2K dari Anda kepada diri sendiri. Sebelum kita ‘Berperang’ di luar sana sebagai Perunding atau sebagai Jurujual, kita harus mengetahui 2K dalam diri kita.

Bayangkan Anda sebagai sebagai prospek mahupun bakal pembeli. Adakah Anda akan membeli dari diri Anda sendiri? Adakah Anda percaya dan yakin akan Anda Sendiri? Adakah Anda percaya dan yakin akan penjelasan dari Anda sendiri? Anda nilai dari segi tutur kata,perkataan yang Anda gunakan,penjelasan mengenai produk dan juga perkhidmatan, gerak badan,mimik muka, dan akhir sekali keyakinan Anda sewaktu memberi penjelasan. Selalunya untuk mengetahui ini semua kita memerlukan lebih banyak berlatih memberi presentation kepada rakan sendiri, di hadapan cermin, atau merakam melalui video sewaktu kita memberi penjelasan kepada prospek untuk kita merujuk semula nanti.

Role play sering dikaitkan dengan 2K ini. Ada yang sudah biasa dan ada juga yang agak janggal. Walau apapun cara Anda, 2K amat penting untuk Anda ketahui terlebih dahulu bagi memantapkan diri Anda.

Advertisements
 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: